torstai 13. kesäkuuta 2013

Macaron-leivokset

Macaronit, nam niin hyviä. Mutta niin ihmeellisiä tehdä, vaikka kuinka teet samalla tavalla niin ikinä ei tiedä minkälaisia tulee. Olen tehnyt not so humble-blogista ottamalla reseptillä (italialainen marenki "tapa), jossa sokeri kuumennetaan. Itse olen erotellut valkuaiset edellisenä päivänä ja vanhentanut ensin jääkaapissa yön yli ja sitten seuraavana päivänä huoneenlämmössä. Parhaimmat sain ihan eka kerralla, jolloin muoto ja koostumus olivat parhaat. Viimeksi kun tein niin huomasin jo valkuaisia vatkatessa, että ei ihan tullut täydellinen vaahto. Ja kuoret jäivät vähän ontoiksi.
Teen aina isomman satsin kerralla ja laitan ylimääräiset kuoret pakkaseen.
Lähtiessäni kesälomalle jätin työpaikan pöydälle rasiallisen toivottamaan hyvää kesää:

Näihin laitoin täytteeksi lemon curdia, minusta se sopii niin hyvin vähän kirpeyttämään näiden makeutta.


Ranskalaisia macaron-leivoksia:
Maksoivat muuten n. 1€/kpl. Usein sai esim. 12kpl/10€. Ja mukaan saa ihanista herkkukaupoista kuoria, joita voi sitten täyttää kotona. Tässä minun "herkkusaaliini":
Jos näitä saisi Suomesta 5€/pussi niin en kyllä itse leipoisi;)


1 kommentti: