keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Disco-synttärit 7-vuotiaalle

Olivian toiveesta synttäriteemana Disco :)
Kutsut tehtiin käytetyistä cd-levyistä. Nuottiviivasto on leimattu mustalla musteella levyyn ja päälle on kuumennettu kirkas kohojauhe. Reunoille on liimattu hilettä. Disco-tekstin laitoin kohotarroilla. Ja päälle vielä "timantti"-spraymaalia kiinnittämään hile paremmin paikoilleen.
Banaani-mustikkakermakakku, päällinen ja koristeet on marsipaania. Ja pinnalla vielä elintarvikehilettä :)

Löysimme 7-muotoisen sädetikun kakun "kynttiläksi"
cd:tä oli myös koristeina
Ja sitten lisää syötävää! Sen verran oli kiirettä 12 lapsen kanssa, että kuvan laatu on vähän huono. Olen vähän huono liinojen käyttäjä ja lopulta laitoin kiiltävän verhon liinaksi ja kun puuttui vielä sitä discoa niin laitoin keskelle foliosta "kaitaliinan".
Tarjolla; nakkikääröjä, lihapullia, hedelmälinna (kuva alla), poppareita, irtokarkkeja, suklaarahoja, tuttitikkareita, pipareita ja sitä disco-kakkua. Ja tietysti Disco-cocktailit sateenvarjoin ja kierrepillein ;)
Tämä oli sankarin suurin toive tarjottavaksi, eli erilaisia hedelmiä "hedelmälinnana"
Itse en pidä tai oikein en ymmärrä sitä tapaa, että synttäreiltä annetaan lahja vieraille mukaan?? No, kompromissina tein tälläisiä tikkarikukkia ja jokainen sai lähtiessä valita yhden mukaan. Näin kun Krista teki näitä Leimailutaivaassa ja on kyllä kiva idea!

10 kommenttia:

 1. Mahtavaa - ihanaa - upeeta, taitava Elina - ajattelee: Tuula!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanalta näyttää teidän juhlat! Mulla jää jotenkin aina koristelut ja muut ihan huomiotta, toi teidän pöytä on niin kauniin näköinen! Karkkitikkarit onkin hyvä lahjaidea, mekin on monesti annettu jotain pientä mukaan niiden pussukoiden sijaan; muotoiltu jokaiselle ilmapallo tai askarreltu yhdessä vieraiden kanssa omat naamarit tms. Tällä kertaa ei kuitenkaan mitään. Eipä muuten kukaan lapsista kysellyt mitään pussukoiden perään, vaikka mun kokemukseni mukaan muiden synttäreiltä ovat sellaiset saaneet.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Tikkarikukat on upeita!

  VastaaPoista
 4. on teillä ollu ihanat bileet!! upee tuo hedelmälinna, on äiskä taas pistänyt parastaan!! =)

  VastaaPoista
 5. Onnea Olivia ja Elina! On taas niin ihanat järjestelyt ja hyvännäköiset tarjoilut!!
  Taidan ottaa vähän mallia tuosta hedelmälinnasta, meillä on jo melonikin tuolla valmiina joka saa toimia 'linnana' :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos:) onhan se kivaa näpertää! Ota Minna vaan :) taitaa olla viikonloppuna teillä vastaavat juhlat?

  VastaaPoista
 7. Apua miten ihania juttuja täältä löytyi,ja arvaa vain mitkä synttärit meillä on seuraavaksi tiedossa kun täällä neiti kävi kurkkailemassa kun pyysin katsomaan ;) Kerrassaan upeita juttuja ja ennen kaikkea mitä ideoita olen ihan sanaton :)

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtava idea tuo disco teema, menee isommankin tytön makuun :) pitää laittaa tuo vinkki kyllä korvan taakse :)

  VastaaPoista
 9. Tosi herkullinen idea tuo kukkatikkari. Niistä voi tehdä vaikka isomalla tai pienemmällekkin herkusuulle kukkakimpun lahjaksi tai viemisiksi kyläillessä :) On se aina näyttävempi ja yllättävempi kuin jos veisi pelkän tikkarin tai tikkareita.

  VastaaPoista